Tattoos

Op afspraak versus vrije ingang

Daar ik uit liefde voor mijn werk ‘kwaliteit boven kwantiteit’ verkies, werk ik enkel op afspraak. De dag dat je een afspraak hebt, ontdek je waar alle magie plaatsvindt! In een zaak waar een ontspannende en welgekomen sfeer primeert. Door enkel op afspraak te werken kan ik jou tijdens een bespreking op een gepaste wijze te woord staan. Naar je luisteren, je wensen bespreken, samen brainstormen, en een duidelijk beeld schetsen van je ontwerp alvorens we een afspraak vastleggen om te tatoeëren. Tijdens een bespreking wordt ook de tijd genomen om al je vragen alsook de voorzorg en nazorg door te nemen.

Wanneer je een afspraak maakt voor een tatoeage wordt er een voorschot van minimum 50 euro gevraagd die jouw afspraak waarborgt (het voorschot is afhankelijk van de voorziene tijdsduur). Dit voorschot wordt altijd in vermindering gebracht na het plaatsen van je tatoeage.

Op het moment van je afspraak overlopen we alles nog eens samen, en is er ruimte voorzien voor wijzigingen mocht dit nodig zijn. Terwijl je kan genieten van een koffietje, wordt alles in je aanwezigheid klaargezet, ontsmet en geopend, om vervolgens ongestoord en met volle aandacht dit samen tot een mooi resultaat te brengen. Bij de start van de sessie gaat mijn gsm op stil, dit verklaart natuurlijk ook waarom ik telefonisch moeilijk bereikbaar ben…. (lang leve de digitale weg, mails, fb- en instagram berichten worden dagelijks gecontroleerd, dus maak hier zeker gebruik van).

Een bespreking kan ook altijd tijdens de vrije ingang. Let wel, tijdens de vrije ingang kunnen afspraken gemaakt worden, maar er worden geen tatoeages geplaatst.

Prijskaartje

Afhankelijk van de grootte van de tatoeage wordt er een schatting van de tijdsduur gemaakt, al is dit altijd moeilijk te voorspellen. Er bestaat een kans, dat er meer of minder tijd nodig zal zijn. Bij grotere stukken kies ik daarom om per sessie van 3 a 4 uur aan een vaste prijs te werken. Indien gewenst of nodig kan de duur van een sessie aangepast worden, ook hiervan wordt de prijs op voorhand besproken. De prijs van een ontwerptekening die geen sessie in beslag neemt wordt altijd meegedeeld tijdens de bespreking. Dit alles om misverstanden te voorkomen.

Wees lief voor jezelf

Nazorg wordt na het plaatsen van de tatoeage altijd uitvoerig met je besproken. Vermijd tijdens het genezingsproces iedere vorm van baden en onderdompelen, dit houdt in: geen zwembad, wellness, bad, sauna…. Douchen is geen enkel probleem, maar doe dit liefst ook niet langer dan nodig.
Stel de tatoeage tijdens het genezingsproces nooit bloot aan de zon of zonnebank. Doe je dit wel, zal de kwaliteit van je nieuwe tattoo aanzienlijk verminderen. Hierdoor bestaat er een grote kans dat gevolgen hiervan blijvend merkbaar zullen zijn (denk maar aan littekenweefsel, kleurverlies…). Gebruik van een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor is aangeraden eens je tatoeage genezen is en je de zon in wilt.

De nazorg voor permanente make-up wordt per klant besproken naargelang de vorm van de gekozen permanente make-up.

Ik startte in 2011 bij een gerenommeerde zaak. In 2017 namen mijn man en ik de stap om onze eigen zaak te starten te Gistel, onder de naam Tattoo Baraka. In 2021 nam ik een sabbatjaar na de geboorte van ons dochtertje. Vervolgens verhuisden we samen met onze zoon naar het mooie Ieper. Na de verhuis besloten wij de naam van onze zaak te wijzigen naar de bestaande naam van het pand, en is ‘t ZILVEREN HOOFD Tattoo en Kunsthuis ontstaan.

Normen en waarden

Vooraleer je een afspraak komt maken om een tatoeage te plaatsen, dien je minstens 18 jaar oud te zijn, en in het bezit van een geldig, door de overheid uitgegeven identiteitsbewijs met foto. Deze breng je ook mee naar je afspraak want je zult deze nodig hebben bij het invullen van de consent form (een toestemmingsdocument dat ik je mag tatoeëren).

Eerlijkheid, respect en vrijheid voor ieders mening, gaat ten alle tijde voorop. Als klant ben je meer dan een nummertje, en zo wordt je bij mij ook behandeld. Hier wordt uitgebreid de tijd genomen voor jou en je ontwerp. Daarom hecht ik veel belang aan een bespreking om samen te kijken hoe en waar we een ontwerp kunnen aanpassen indien nodig. Dit met de bedoeling altijd het beste en mooiste resultaat te behalen dat mogelijk is. De klant is ten alle tijde koning, maar hou er rekening mee dat wat geplaatst wordt ook het uithangbordje van de artiest is. 

Ik ben in het bezit van een getuigschrift, esthetisch deskundige, laserbehandeling, steriel en hygiënisch werken bij tattoo’s en piercings. Ook volgde ik 3 jaar kunstacademie in Oostende (KAZ).

t’ ZILVEREN HOOFD voldoet aan alle kwaliteitsnormen en hygiënevoorschriften.

Wil je meer foto’s, en de nieuwste updates zien? Dan kan je me volgen op onze socials @tzilverenhoofd op Instagram of TZilverenHoofd op Facebook! Of kom gewoon langs tijdens de vrije ingang. Je bent meer dan welkom!